Skip to main content

Sibiu. 2019. O plimbare pe strada Turnului către Piaţa Mică.

Îi povestesc Ilincăi cum se derulau emoţiile copilăriei mele la vederea unor globuri de sticlă agăţate în vitrina vreunui magazin. Cum îmi făceam culcuş sub brad şi întinsă pe spate îmi lăsam gandurile şi visele să cutreiere lumea. Şi hălăduiam aşa, cu toate personajele poveştilor mele după mine, până ce ne odihneam undeva, într-un târg al vreunui negustor bogat, unde ne erau oferite cele mai năstruşnice dulciuri şi căsuţe de turtă dulce. Acolo, pe unde trecuse ieri în fugă copilăria mea, azi Moş Crăciun îmi reînnoadă fir cu fir fericirea de atunci: prin bucuria din ochii copilului meu.

Organizat pentru prima oară în 2007, când Sibiul a fost desemnat Capitala Culturală a Europei, Târgul de Crăciun e an de an tot mai frumos. Publicația britanică About Time Magazine, plasează Târgul de Crăciun din Sibiu pe primul loc într-un TOP 5 al celor mai frumoase sau inedite târguri de Crăciun pe care le recomandă, scrie TurnulSfatului.roOrașul românesc Sibiu, aflat în inima Transilvaniei, este o primă destinație pentru oricine care vrea să trăiască puțin din magia Crăciunului fără a fi nevoit să spargă o bancă. Cunoscut pentru arhitectura germanică și superbul oraș istoric, centrul orașului medieval este transformat într-un târg tradițional de Crăciun, completat cu lumini și frumoase ilustrații de poveste pe clădirile din jurul pieței. Niciun târg de Crăciun n-ar fi complet fără un brad de Crăciun, iar Sibiul nu dezamăgește. Un pom imens se impune în centrul pieței, acoperit cu podoabe pline de sclipici, de asemenea, vizitatorii pot vedea scena nașterii lui Iisus în mărime naturală. Dacă întorci privirea vei putea observa un carusel pentru copii și poți vedea tot ce au de oferit cele 100 de căsuțe cu cadouri și specialități gastronomice tradiționale.”

Ediţia din 2019 are o noutate absolută: ai ocazia să vezi Piaţa Mare de sus, de la o înalţime de 22 de metri, din Roata Panoramică. După ieşirea din fabrică în noiembrie 2019, Târgul de Crăciun din Sibiu e primul eveniment unde este montată.

Leave a Reply