Skip to main content

Sardinia e “insula de smarald” a Mediteranei  în care te poţi bucura de peisaje spectaculoase, o îmbinare de coastă sprijinită pe ţărmuri cu ape nuanţate în tuşe albăstrui şi turcoaz, punctată în cele mai neaşteptate locuri de flori în culori apăsător de vii. Combinaţia aceasta de albastru intens şi primăvară cu buchete  de flori răsfirate pe ţărmuri, îţi poate anula orice plan de a mai vizita ceva în plus.

Cantautorul Italian Fabrizio De Andrè surprinde în câteva rânduri imaginea Sardiniei: “Viaţa în Sardinia e probabil cel mai frumos lucru pe care şi-l poate dori un om: 24.000 km de păduri, sate, ţărmuri scăldate de o mare miraculoasă… e întocmai ce ce aş sugera Domnului să ne ofere în Paradis.”

Pe lângă faptul că e o destinaţie de vacanţă care atrage tot mai mult, flora impresionantă a insulei accentuează tocmai esenţa acestui loc binecuvântat: poteci stinghere pe care să-ţi aduni gândurile, linia orizontului pe care să-ţi rezemi privirea şi culori amestecate în petale, oameni şi mare. Toate astea cuibărite-n flori pe care să le faci buchete imaginare şi să le împrumuţi vieţii. Preţ de un anotimp, un gând sau un zâmbet.

2 Comments

Leave a Reply